I løpet av det siste året har det vært flere tilfeller av basehopping fra Vassfjell-masta. Det er Norkring som eier anlegget på toppen, og de har fulgt opp med skilting om adgang forbudt. Men det ser ikke ut til å hjelpe.

– Vi ser en trend ved de fleste av våre anlegg at basehoppere tar seg ulovlig inn, og at denne aktiviteten øker, sier pressekontakt Ingrid Dietrichson.

– Hvordan ser dere på slik aktivitet?

– Det medfører stor livsfare, og vi ser alvorlig på dette. Vi foretar alltid politianmeldelse der det er kjente hendelser, forklarer Dietrichson.

Hun kjenner ikke til hendelsen fra tirsdag denne uka, der to unge studenter fra Trondheim hoppet fra masta på Vassfjellet.

– Er et bilde i avisa god nok dokumentasjon for å foreta anmeldelse?

– Jeg er ikke kjent med prosedyrene rundt dette. Det er det sikkerhetsansvarlig i Norkring som vet, sier pressekontakten.

Norkring Region Midt-Norge i Trondheim ønsker ikke å uttale seg i saken.

Masta på Vassfjellet er festet med et nett av barduner, i flere hundre meters diameter rundt. I tillegg til å utgjøre en livsfare for dem som hopper, er det stor fare for at installasjoner på masta kan ødelegges, ifølge Ingrid Dietrichson.

– Norkring jobber med viktig og samfunnsnyttig infrastruktur, og derfor er det veldig viktig at anlegget fungerer som det skal, sier Dietrichson til Trønderbladet.