Olaus Skarsem og Ola Solbakken hadde to mesterskap for G16 fra før. I dag fortsatte Melhus-duoen trofésankingen i juniorklassen da Godset ble knust 6-0 i Telenor Arena.

Olaus Jair Skarsem startet på venstrevingen for en sykdomsplaget Ola Solbakken, som entret banen for sin sambygding 24 minutter før full tid. Rosenborg ledet 3-0 etter scoringer av Vegard Erlien, banens gigant John Hou Sæter og et selvmål. Solbakken viste raskt at han var frisk og sulten på mer.

Solbakken trengte bare ett minutt på å servere Erlien til 4-0, før Preben Husby la på til 5-0 like etter. I det 77. minutt briljerte Solbakken på venstresiden, kom rundt på kant og skaffet trønderne straffe. Straffetaker Hou Sæter lot Solbakken ta straffen selv og Melhus-gutten satte punktum med 6-0.

Norgesmesteren mangler billett

Han noterte seg for assist, skaffet straffe og scoret da Rosenborg ble juniornorgesmester. Men Ola Solbakken har foreløpig ikke billett til morgendagens finale. I morgen møter Rosenborgs A-lag Sarpsborg 08 i cupfinalen på Ullevaal - norsk fotballs årlige høydepunkt.

Dit skal Skarsem. Men kanskje ikke Solbakken. Han mangler billett.

- Jeg har ikke fått tak i noen enda, men vi får se, sier Solbakken til Trønderbladet med sin tredje gullpokal i hånda.

Sammen med Skarsem var han med da Rosenborgs G16-lag for første gang vant norgesmesterskapet to år på rad i 2013 og 2014. Nå fortsetter de trofésankingen i juniorklassen, G19.

- Dette var spesielt. Man merker at det er litt større, smiler Solbakken mens han ser rundt på stadion.

Ellevill feiring

Nesten alle de nærmere 2000 oppmøtte hadde dratt da han var ferdig med takkerunden. Solbakken løp rundt som en kelner på de forskjellige tribunene for å takke foreldre, onkler, tanter og besteforeldre.

Kelner var han også da han entret banen for barndomskompisen Skarsem etter 66 minutter. Da hadde sambygdningen allerede fikset 3-0 til Rosenborg, men Solbakken hadde ikke tenkt å stoppe der. Allerede ett minutt etter innhoppet serverte han Vegard Erliens andre scoring i kampen til 4-0, før han åtte minutter senere skaffet straffe som han selv satte inn til punktum 6-0.

- Jeg sier at han skal kjøre på og gjøre det han er god på. Det er fantastisk å se innhoppet hans, det unner jeg han. To fra Melhus som vinner, det er artig, sier Skarsem.

- Det var egentlig ingen 6-0-kamp, men vi var effektive, konstaterer han.

Nå venter bankett for duoen, før de drar hjem til Trøndelag i morgen. Først skal Skarsem på cupfinalen og se Rosenborg forsøke seg på The Double mot Sarpsborg 08.

Så spørs det om Ola Solbakken får billett.

Les Trønderbladet: Solbakken og Skarsem jakter cupgull.

BØTTELØFTER: Det meste Ola Solbakken og hans kompanjong Olaus Skarsem tar på blir til gull. Derfor bør noen hjelpe Rosenborgs talentfulle venstreving med billett til morgendagens cupfinale. Foto: Marius Dahl