Kjøpesentrene er vår tids kirkebakke, sies det. Og enda nærmere en sannhet kommer dette utsagnet dersom det skal holdes åpent også på søndager. En oversikt i Adressa viste forleden at noen av kjøpesentrene har stor framgang. Trønderbladet fortalte nylig at Melhustorget hadde en liten vekst. Den arge konkurrenten City Syd har tapt markedsandeler i 2014.

Hvis undertegnede er en gjennomsnittskunde, stemmer kartet med terrenget. Etter at anleggsarbeidet kom i gang på Tiller, har jeg knapt vært innom der. Jeg handler alt på Melhus. Det er effektivt og trivelig, og konkurransen på dagligvarer er såpass hard at det er lite å tjene på å passere bommene. Selv med den nye stressfaktoren på Melhus: risikoen for parkeringsbot.

Varetilbudet er blitt så bra at det lar seg faktisk gjøre å overskride botgrensa på tre timer, hvis du for eksempel også stikker innom den nye kafeen i Melhuset. Den er med på å berike kirkebakken på Melhus, og en ny forretning for barneklær åpnet nylig på motsatt side av veien. Det gir en grunn mindre til å bruke drivstoff, bompenger og ikke minst tid på å bidra til handelslekkasjen.

Godt er det også at det fortsatt er noen som tør å slutte i jobben og satse på å drive sjøl. Mye handles på nett, men mange ønsker fortsatt å ta på det de skal kjøpe, få en prat og kanskje også noen gode råd på veien hjem. Og det er mulig å få byttet det som likevel ikke passer, uten å sende varene tilbake langs postordreveien.

Rekordbra

Kultursjef Jan Erik Landrø i Melhus kan trygt påstå at Ungdommens kulturmønstring er en viktig arena hvor unge får vist seg fram. Rekorddeltakelsen på 230 unge spirer på Melhus i helga viste dette med all tydelighet. Helt uviktig for den store UKM-interessen er nok likevel ikke anerkjennelsen som følger med å gå videre til fylkesmønstringen.